Városi Sportcsarnok és környéke, minifocipálya – 2021. szeptember 16-19.

 

       2021. szeptember 16-19. között, a járványügyi szabályozások miatti egy év szünet után, újra megszervezésre kerül az Őszi Vásár rendezvénysorozat, a hagyományt folytatva idén 28-ik alkalommal lesz látogatható Székelyudvarhelyen a térség legrangosabb gazdasági rendezvénye.

A visszajelzésekből, statisztikákból kiderül, hogy az utolsó rendezvényünk alatt megkötött üzletek értéke meghaladta az 1.000.000 euro nagyságrendet, ami azóta természetesen multiplikálódott. Ilyen tekintetben is kijelenthetjük, hogy a megszervezett gazdasági esemény nagyban és közvetetten hozzájárul térségünk gazdasági fejlődéséhez.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is az Őszi Vásár rendezvénysorozat alkalmából a következő rendezvények megszervezését tervezzük:

  • Expo 2021 – Nemzetközi kiállítás és vásár a székelyudvarhelyi Sportcsarnokban
  • Autó Expo 2021 – autók, kellékek kiállítása és vására a székelyudvarhelyi Sportcsarnok mellett
  • XVII. Szabadtéri Borfesztivál
  • Üzleti konferencia és B2B találkozó
  • XI. Székely Termékek Fesztiválja
  • Városi szüreti bál
  • Szabadtéri rendezvények (gasztronómia, koncertek, szabadidős programok)

 
Büszkék vagyunk arra, hogy a térség legrangosabb gazdasági eseményeként számon tartott rendezvényünknek évente több mint húszezer látogatója van!


A városi Sportcsarnokban, annak közvetlen szabadtéri környezetében a Nemzetközi Kiállítás és Vásár alkalmából évente közel 150 kiállító mutatja be termékeit. A vásárral egybekötött kiállítás gazdasági sikereit mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt években magyarországi kiállítók is részt vettek a rendezvényen. A visszajelzések, meg az eddigi tapasztalatok szerint az anyaországi cégek számára rendkívüli jelentőséggel bír, hogy Székelyföld legjelentősebb gazdasági eseményén bemutatkozhassanak, ismertté tegyék termékeiket, szolgáltatásaikat.
A Székelyudvarhelyi Őszi Vásár tematikája a térség gazdasági értékeihez igazodik, így tehát a kiállítók az alábbi iparágakból jelentkeznek kiállítók: Textilipar - Mezőgazdaság-élelmiszeripar – Építő- és építőanyagipar - Gépipar – Technika –Márkaképviseletek az autó-kereskedelem területéről - Szabadidő, utazás – Kézművesség – Különböző szolgáltatások területéről.

Évről évre, hagyományosan, a régiónkban található üzleti egyesületek, szervezetek, szövetségek bevonásával a Székelyudvarhelyi Inkubátorházba üzleti konferenciát is szervezünk. Az üzleti konferencia a rendezvénysorozat első napján, az ünnepi megnyitó után kerül sor, melyen neves környékbeli és anyaországi gazdasági szakemberek, előadók, vállalkozók voltak jelen. Az előadások után, személyes találkozókra is sor kerül, a székelyudvarhelyi CED iroda közreműködésével B2B találkozóra is sor kerül.

A rendezvény keretén belül kerül sor a borkóstolással egybekötött Székelyudvarhelyi Borfesztiválra. Ezen rendezvényen a kiváló borfajtákat, szőlőtermelő vidékeket, magyarországi és erdélyi borkülönlegességeket ismertettünk meg a székelyudvarhelyi lakossággal, környékbeli vendéglátóipar cégvezetőivel illetve forgalmazókkal. Idén az UIET ifjúsági szervezettel közösen szervezzük a Városi Szüreti Bál rendezvényt is, mely egész napos táncos, hagyományőrző mulatságot szervezünk szeptember 18-án.

Az Őszi Vásár rendezvénysorozat keretén belül a Sportcsarnok szomszédságában, a székelyudvarhelyi minifocipályán, szervezzük meg a Székely Termékek Fesztiválját. A rendezvény lehetőséget teremt a térségbeli termelőknek, szakembereknek egyaránt, hogy bemutathassák legújabb termékeiket, amelyek a székely hagyományokhoz kapcsolódnak, új kapcsolatokat teremtsenek, elősegítve ezáltal, hogy Székelyföldi Régióban található hagyományos mesterségek, termékek egyre nagyobb népszerűséget, ismertséget élvezzenek, egyre szorosabb kapcsolatot teremthessenek hazai és külföldi fogyasztókkal és forgalmazókkal. A fesztivál helyszínén lacikonyhával, népzenei előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel és más rendezvényekkel várjuk a látogatókat.

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt évek bebizonyították, hogy az általunk megszervezett kiállítás meghatározó szereppel bír a térség gazdasági fejlődésében. Rendezvényünk által hagyományt teremtettünk, melynek közvetett és közvetlen haszonélvezői az anyaországi és térségünkbeli vállalkozások, gazdasági társulások egyaránt.
A rendezvénysorozatot idén szeptember 16-19. között szervezzük meg.
Nagy tisztelettel várjuk rendezvényünkre!

Székelyudvarhely, 2021 augusztusa


Tisztelettel,


Orosz-Pál Levente

az Őszi Vásár rendezvénysorozat főszervezője

 

Kapcsolat

Home
 
 
Koope Kft
 
phone
Bodor Dalma
+40-742 974 834
(kiállítás szervező a sportcsarnokban és környékén)

Geréb Előd
+40-726 720 316
(vásár szervező a minifocipályán)
 
Direction
Városi Sportcsarnok,
Bányai János utca 1-3.

Székelyudvarhely